Digital Artwork is een éénmanszaak gelegen te Tongeren. Ons verhaal begon in 1992. De studies waren achter de rug en eindelijk kon er uitgekeken worden naar een echte job. De informatica stond nog in de kinderschoenen en van het internet zoals we het nu kennen was er helemaal nog geen sprake. De studies die ze nu Master in Computerscience noemen brachten mij naar Luik waar een bedrijf op zoek was naar iemand die hun software kon analyseren en overzetten naar een netwerk. Dat netwerk was Novell 3.11 en het bracht me naar mijn eerste certificaat als Certified Novell Network Engineer.

Na vijf jaar in Luik gewerkt te hebben werd het tijd voor een nieuwe uitdaging. Wallonië bleef geografisch interessant en de tocht bracht me naar Herstal waar Network Research Belgium, kortweg NRB aan de mouw trok in hun zoektocht naar een Webontwikkelaar. Het internet had de voorbije jaren immers aan maturiteit gewonnen en dus kon ik er aan de slag voor het ontwikkelen van de websites van hun grootste klanten, waaronder verzekeraar Ethias, toen nog Omob. Ik mocht mee helpen in de ontwikkeling en integratie van hun vele websites (internet, extranet, intranet). NRB groeide gestaag en in 2005 werd er mij gevraag om de leiding te nemen over alle webapplicaties die binnen het bedrijf werden ontworpen. Zo kreeg ik het label "IT Application Manager". Het is in die periode dat de website van Ethias ook de prijs won van beste eCommerce site in België.

Na enkele jaren deze functie uitgeoefend te hebben werd het tijd om te denken aan een eigen bedrijfje. Het idee van Digital Artwork was geboren. In het begin werd er enkel gekeken naar het bouwen van websites en eCommerce. Sinds enkele jaren had ik immer een immense kennis opgedaan in deze sector en via Digital Artwork kon ik KMO's ook bereiken en helpen met hun websites.
Ondertussen kwam NRB met een nieuwe uitdaging. De functie van Service Delivery Manager voor één van de grootste spelers op de Belgische energiemarkt was beschikbaar gekomen en ze vroegen mij om de volledige IT-infrastructuur van deze gigant te beheren. Er werd veel bijgeleerd over Netwerken, Virtuele machines, Cloud technologie en Data centers.

Technologie evolueert snel en dus werd het ook tijd om enkele nieuwe certificaten achter mijn naam te zetten. Opleidingen zoals ITIL, Prince2 en Bootstrap passeerden de revue en hielpen mij om nieuwe mogelijkheden te creëren in de dienstverlening van Digital Artwork.

Eén van de grote wederkerende problemen met het maken van websites was het feit dat klanten geen goed beeldmateriaal konden aanleveren voor het maken van hun website. Hun foto's waren veelal wazig of hadden geen goede compositie. Onder het mom van "wat je zelf doet, doe je beter" werd met een cursus fotografie gestart om zo onze klanten ook mooie foto's aan te leveren van hun bedrijf en producten. Bedrijfsfotografie kwam dus ook in het takenpakket te zitten. Deze tak werd zelfs zo succesvol dat klanten ook vroegen om foto's te schieten op hun bedrijfsfeestjes en privé-aangelegenheden zoals huwelijken en plechtige communnies. Hoewel dit niet in ons origineel businessplan zat was het de volgende logische stap in de ontwikkeling van Digital Artwork. Ondertussen beschikken we zelfs over een professionele studio van 35 m² waar we het volledige spectrum van de fotografie kunnen aanbieden.

Met meer dan 25 jaar ervaring in de Informatie Technologie en fotografie hopen wij u binnenkort ook tot onze klanten te mogen rekenen. Neem zeker eens vrijblijvend contact met ons op als u denkt een project te hebben waar we u bij kunnen helpen.

Digital Artwork
Peter Croughs
Maastrichtersteenweg 197
3700 Tongeren